top of page
Yazarın fotoğrafıTRSİBER

SİLDİĞİNİZ ! VERİLER GÜVENDE Mİ?

Güncelleme tarihi: 2 Eyl 2023




Bu sefer soruyu tersten soralım. Sürekli mevcut verilerimizin güvenliğini konuşur, alınacak önlemlerden bahsederiz. Peki ya bilerek ve isteyerek sildiğiniz verilerin güvenliğini düşündünüz mü? Silinen verilerin güvenliği ancak geri getirilmemesini sağlamak ile mümkündür.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu maddeleri, BGYS standartları, GDPR, HIPAA, NIST, COBIT, PCI ve DSS gibi uluslararası standartlar aralarında kişisel verilerin de bulunduğu silinmesi gerekli görülen verilerin geri dönülemeyecek şekilde silinmesini ve silinme kayıtlarının muhafazası hakkında regülasyonlara sahiptirler.

Tam da bu noktada Türk Adli Bilişim ve yazılım geliştiriciler tarafından üretilmiş uWiPeR Güvenli Veri Silme Donanımı gerek yurt içinde gerek yurtdışı pazarda ihtiyaca cevap verebilecek şekilde hizmete sunuldu.

Aynı anda 4 adet disk silme olanağı sunan uWiPeR, hot swap özelliği, 11 ayrı uluslararası kabul görmüş güvenli veri silme standardına ilaveten kişiselleştirilebilen silme standardı olanağı sağlayan, 4 ayrı dil seçeneği, silme işlemine ait pdf ve istenirse termal yazıcıdan rapor üretebilen bir donanım çözümü olarak sınırsız sayıda güvenli silme işlemini gerçekleştirme özelliğine sahip.

Demo talepleriniz ve detay bilgi için info@trsiber.com.tr adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.


https://siberkume.org.tr/haber/256-difose-ve-trsiber-isbirligi-anlasmasi-imzaladi

70 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page